Blagovna znamka Alisa je prisotna na trgu od leta 1992. Že od samemega začetka težimo k izdelavi lepega, udobnega in kvalitetnega perila. V vseh teh letih smo si pridobili bogate izkušnje, kar nam omogoča, da smo se lahko usmerili k nišnim zahtevnim izdelkom. Iz začetnih klasičnih kolekcij perila smo se preusmerili v izdelavo perila za nosečnice, doječe mamice, nedrčke za prsne proteze, perilo za bolnike s stomo in izdelavo perilo za osebe, ki potrebujejo izvenstandardno izvedbo perila.
Naše izdelke že vrsto let tržimo na področju celotnega sveta preko naših zastopnikov in naše spletne trgovine.
Vse kreacije blagovne znamke Alisa kreira modna oblikovalka Alenka Stopar.

 
Alenka Stopar modna oblikovalka
Moja življenska pot je bila zaznamovana že v otroštvu, saj izhajam iz družine tekstilcev. Praded je usvarjal kot čevljar, ded je bil krojač z vrhunskim znanjem, ki si ga je pridobil v Munchnu in nenazadnje oče, ki je s svojim strokovnim znanjem soustvaril podjetje Kroj v Škofji Loki.
Tako človek vzljubi tekstil in ga ima rad. Svojo željo po oblikovanju sem začela uresničevati na SŠOF smer modno oblikovanje in nato nadaljevala na FNT.
Prvo kolekcijo perila, pod svojo blagovno znamko, sem oblikovala leta 1992 in jo predstavila na sejmu mode v Ljubljani.Temu je sledila proizvodnja perila, ki je temeljila na dveh kolekcijah letno.
Z oblikovanjem prve spletne trgovine s perilom v Sloveniji, se je razširila tudi ponudba perila, ki ni bila vezana na klasično kolekcijo. S svojim znanjem in izkušnjami pa skupaj s timom, edini v Sloveniji, izdelujemo perilo po meri, specializirani smo za izdelavo steznikov in specialnega perila.
 
Kolekcija 1998
Kolekcija 1996
Kolekcija 1993
Kolekcija 1992